Over ons

Karin van Beek  -  karinvanbeek@petach.nl

Van 1992 - 2018 gaf ik vanuit Petach cursussen yoga, meditatie en contemplatie gebaseerd op Westerse Mystiek. Gedurende al die jaren mocht ik scholing en begeleiding ontvangen van Dr. Daniël van Egmond, godsdienstfilosoof – St. Arcana.
Nu is aan al deze cursussen een einde gekomen. Maar de Weg gaat altijd door. Dat betekent ook dat de ‘innerlijke strijd’ die de Weg vraagt geen einde kent en dat de Roep om de Weg te blijven gaan steeds duidelijker klinkt in het hart. En dwars daar doorheen is er de ervaring van de liefdevolle hand van de Heilige, die mij wordt aangereikt: de Weg, waarop ik mijn naaste ontmoet, wordt gevoed met Licht en Liefde. Door regelmatig deel te nemen aan een liturgie, een authentiek rituaal, een kloosterretraite groeit er geestkracht.
Het ‘Gaan’ ligt voor mij vooral in de dagelijkse yoga, meditatie, lectio divina en geestelijke studie. 
Tochtgenoten zijn onontbeerlijk en vind ik in kleine meditatie- en studiegroepen, in individuele ontmoetingen en begeleidingen.
Een maandelijkse stiltedag thuis blijkt telkens een dag van zuivering te zijn, waardoor ik mij verbonden weet met de Heilige en de anderen; gevoed met Brood des Levens!

Antoinette van Gurp  -  antoinettevangurp@gmail.com

Karin en ik zijn in de corona tijd met een stiltedag per maand begonnen. Ik had gedacht dat ik juist in die corona periode wel gemakkelijker in de stilte zou kunnen komen, de stad was stil, ik woon alleen, dus....
Maar niet dus, ik bleef aan de oppervlakte.
De stiltedag maakt dat ik me bewust op de stilte en op de Heilige ga richten en daarmee op een diepere laag kan komen - niet altijd trouwens. Maar het is ook niet aan mij.
De tekst die we voor die dag zoeken, helpt me om de diepte en stilte te vinden. Vaak begin ik de week van tevoren al met het lezen van de tekst. Het ernaartoe leven helpt me enorm. Tijdens de stiltedag lees ik de tekst vele malen en laat het door me heen gaan.
Dit is wel een stap die ik op mijn geestelijke weg nodig had. Een afspraak met anderen om een dag aan de Heilige te wijden. Het is fijn te weten dat er meer mensen tijdens die stiltedag mee op weg zijn.
Met alle oefeningen, trainingen en begeleiding van Daniël van Egmond, die me enorm op weg hebben geholpen, blijft het toch een uitdaging om de diepte te blijven zoeken. Dagelijks blijf ik trouwens mijn meditatie oefeningen doen om het lijntje vast te houden. Het samen afspreken van een stiltedag maakt -ook al zijn we niet bij elkaar in de buurt-, dat ik die dag anders inricht en dat ik weet waar de verdieping te zoeken, die zo noodzakelijk is als voedsel voor de ziel.
Wat ik verder allemaal doe, kun je lezen op mijn website www.antoinettevangurp.nl